eTwinning Projemiz Barrier- Free Life (Engelsiz Yaşam)

eTwinning Projemiz Barrier- Free Life (Engelsiz Yaşam)

 Okulumuz öğretmeni Selda ÇUHADIR ve öğrencileri ile birlikte yürüttüğü Barrier- Free Life (Engelsiz Yaşam) isimli eTwinning  projesi Kasım ayında ortaklarımızla birlikte başlamıştı. Bu projede Türkiyeden 9, Azerbaycan 5, Romanya 1, Arnavutluk 1 ortak bulunmaktadır. Yerli ve yabancı ortaklarımızla işbirliği içinde projemiz yakında tamamlanacaktır.

Hedeflerimiz

1) Öğrencilerin toplumdaki otizmli ve diğer özel durumları olan grupları tanımalarını sağlamak.
2)Otizmli ve diğer özel rahatsızlıkları olan öğrencilerin yaşamlarını anlamak ve empati duygularının gelişmesini sağlamak
3) Otizmli ve diğer özel rahatsızlıkları olan öğrencilerle empati kurarak hayatlarına dokunabilmek
4)Otizmli ve diğer özel rahatsızlıkları olan öğrencilerin toplumumuzun bir parçası olduklarını fark etmelerini sağlamak.
5)Otizmli ve diğer özel rahatsızlıkları olan öğrenciler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, ailelerini ve diğer arkadaşlarını bu konuda bilgilendirmek.
6)Her bireyin bir gün engelli olabileceğinin bilincinde olmak, toplumdan dışlamanın yanlış olduğunu kavramak


Projemizin Amacı

          Temel amacımız dünya çapında farklı engelli insanlara hitap etmek, onların özel durumları hakkında farkındalık yaratmak ve bu kişilerin toplumun bir parçası olduğunu diğer insanlara kabul ettirmektir. Öğrencilerimizin otizmli ve diğer engelli bireyleri yaşamları hakkında bilgilendirerek tanımaları, empati ve farkındalık oluşturmaları, toplumun bir parçası olduklarını anlamaları için farkındalık yaratmak hedeflerimizdir.

          Öğretmenimiz Selda ÇUHADIR ve öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz...

22.02.2024 77

22-02-2024